torsdag 16. mai 2013

16.mai.2013 - HH Skagen Race er vel overstått

HH Skagen Race 2013 startet kvelden før Kr. Himmelfartsdag som alltid. I gråvær med regnbyger og begrenset sikt startet rund 130 båter, derav også Masito. Værmeldingene så fine ut med tanke på vind, men vi lærte fort at det skal man ikke stole på.

Sjekk av utstyr  og seil før avgang
Vinden ble ikke på langt nær som forventet og det tok lang tid å krysse Oslofjorden. Etter hvert ble sikten også dårligere og både mørke og tåke gjorde sitt.
Hvile er viktig


Utover natten og dagen kom etterhvert litt vind og kraftige regnbyge og det ble en lang seilas på krysskurs mot mål. Heldigvis ble været lettere da vi nærmet oss Skagen.
Målgang i Skagen Natt til fredag 10.mai klokken 00:43:43 etter drøye 28 timers seilas i tindrende stjerneskinn er ikke ofte vi har opplevd.

Lørdag morgen var alt klart for å sette kurs hjemmover og båten deltok i Skagen Invitational som etter 43nm hadde mål i Smøgen. Gode vind og full seilføring med genaker gjorde susen.... helt til genakeren revnet. Det holdt ikke ikke til topp plassering men 4 båter var etter oss i mål!

Norske båter inntok skagen på hjem fra HH Skagen Race
 
I Smøgen var party faktoren høy, musikken dundret utover bryggene og smilene ble bredere og bredere ettersom tiden gikk.

Siste etappe mot Oslo gikk søndag morgen. Opp mot Kosterøyene tok vinden seg opp og kom opp i 17,5 m/s. God vind og medstrøm førte til en super seilas helt forbi Oscarsborg festing ved Drøbak, da måtter motoren startes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar